Psykiatrin.blogg.se * 2008-2018

Den största bloggen om psykiatri 2008-2018. Nu nedlagd.

Psykbryt!

Kategori: Citat

 

Vårdcentralen Granen








Kommentar 7/10 2010:

"Jadu  X fick jag nu i måndags jobbar numera på Näl i Trollhättan.Och det var det värsta jag var med om.Hon sa till mig att depression är ingen sjukdom utan är som sockersjuka som oxå inte är ngn sjukdom.Har haft det sedan 2007 bodde då i norrland.Har kämpat sedan 2008 för att få hjälp me spykolog och många ggr har jag bara vellat skita i allt o ge upp.Psykvård som jag upplevt det här i Trollhättan är ingen vård utan dom jobbar mer på att bryta ner en tills sista andetaget.Har depression + att sjukvården har gjort att jag hamnat utan sjukersättning 3ggr så ännu mer press får man varje gång,vet int hur länge man ska orka kämpa för att kunna behålla och klara livet i behåll.Önskar jag visste mer vart jag ska vända mig för att orka me att böna,be,strida me att få hjälp ngn som stötta o hjälpte en me en sån sak som tagit och tar mk energi o kraft ifrån en."

Ytterligare kommentar 12/2010

"Jag har nu haft X som "läkare". Hade en telefontid med henne. Vet inte om det finns fler Barbara Winroth. Fattade knappt vad hon sade och hon fattade troligtvis inte heller vad jag sade. Jag förklarade hur allvarlig min ångest är men hon vägrade byta ut min ångestdämpande (som inte fungerar) mot någon annan medicin. Istället sade hon: "Då skriver jag ut lite mer Atarax till dig"...hmm, sade just att den inte fungerar. Hon höjde dosen av en annan medicin jag har och sade att "Den kanske har en indirekt effekt på ångesten". Jag orkade till slut inte försöka förklara att jag inte kan ha atarax utan gav upp. Hon ville absolut inte skriva ut någon annan medicin mot depression heller. Påstod att det inte skulle fungera med någon antidepressiv medicin på mig eftersom alla jag har haft har slutat ge effekt. Så nej det blev ingen annan medicin där. Hon sade även en massa saker om annat som jag av personliga skäl inte kan ta upp här. Men en sak kan jag säga och det är: Aldrig mer henne som läkare!"

- Vi sjukskriver inte för något så SIMPELT som depression! Du kan jobba, 50%!
UMAS Psykakut, läkare X


Ur: Dagens Medicin, HSAN (Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämd) som
vill lägga ner fler anmälningar från patienter omedelbart och utan handläggande.

Annica Marcus, generaldirektör för HSAN:
- Folk gnäller mer och mer.

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2008-06-07 | 13:08:22

    Hej psykos!



    Det är hemska grejer du skriver om. Fast det borde ju kunna vara intressant för en tidning eller tidskrift, eller en bok. Iaf så skriver du ju jäkligt bra tycker jag!



    Här har du en bra blogg till:http://blogg.aftonbladet.se/10029/

  • Maria säger:
    2008-06-07 | 16:20:42
    Bloggadress: http://inutimig.webblogg.se/

    Jadu mina grannar är nog mer psyko än jag :) Men jag känner mig starkare än dom nuför för en gång skull så var det inte jag som sprang hem och tjöt utan hon :)

    Det är okej att du länkar mig, även om ingen kommer in eftersom det är lösenordskyddat :)

    Kramkram

  • Den siste piraten säger:
    2008-06-07 | 17:32:00
    Bloggadress: http://densistepiraten.blogspot.com/

    För tio år sedan berättade Anders Annell för mig att missbruksvården var mycket bättre för 30 år sedan. Anders var en av de sakkunniga i 1970-talets psykiatriutredning, där ett av målen var en humanare psykiatri.



    Idag kan man säga att, för att använda Anders språkbruk: ”Att det var bättre förr, i vart fall för de psykiskt funktionshindrade missbrukarna”.



    Läs mer om Anders Annell, den siste socialläkaren;

    http://www.lakartidningen.se/includes/07printArticle.php?articleId=6943

  • Den siste piraten säger:
    2008-06-07 | 17:36:15
    Bloggadress: http://densistepiraten.blogspot.com/

    Rapport från dårhuset

    Händelserapport från 2001



    http://www.geocities.com/hobsalahobstig/Psyket.html

  • jessie säger:
    2008-06-07 | 23:22:12
    Bloggadress: http://motherangel.blogg.se/

    Hej.

    Är det ok om jag länkar till din sida?



    mvh jessie

  • trollhare säger:
    2008-06-08 | 17:23:56
    Bloggadress: http://trollhare.wordpress.com

    Det är en intressant blogg detta. Har rätt mycket att komma med själv, tyvärr. Jag är övertygad om att detta bara är att skrapa på ytan av ytan. Om folk kände till den här bloggen skulle ni kunna spotta ut ett inlägg i minuten. För det finns många, många dystra berättelser...

  • sjuksyrran säger:
    2008-06-09 | 01:20:40
    Bloggadress: http://miljonresan.blogg.se/

    En mycket nyttig och bra blogg! Alla som jobbar inom psyk borde läsa den.

  • N säger:
    2008-06-12 | 13:47:20
    Bloggadress: http://privateinvestigation.blogg.se/

    Jag hatar sånt där. När man inte är "tillräckligt mager", jag menar... man ska väl ta tag i sjukdomen innan den har gått för långt. Usch jag blir så arg. Och det är sååå bra att du skriver om sånt här!

  • Henny säger:
    2010-10-06 | 18:35:35

    Jadu Barbara Winroth fick jag nu i måndags jobbar numera på Näl i Trollhättan.Och det var det värsta jag var med om.Hon sa till mig att depression är ingen sjukdom utan är som sockersjuka som oxå inte är ngn sjukdom.Har haft det sedan 2007 bodde då i norrland.Har kämpat sedan 2008 för att få hjälp me spykolog och många ggr har jag bara vellat skita i allt o ge upp.Spykvård som jag upplevt det här i Trollhättan är ingen vård utan dom jobbar mer på att bryta ner en tills sista andetaget.Har depression + att sjukvården har gjort att jag hamnat utan sjukersättning 3ggr så ännu mer press får man varje gång,vet int hur länge man ska orka kämpa för att kunna behålla och klara livet i behåll.Önskar jag visste mer vart jag ska vända mig för att orka me att böna,be,strida me att få hjälp ngn som stötta o hjälpte en me en sån sak som tagit och tar mk energi o kraft ifrån en.

  • Charlotte säger:
    2010-12-12 | 00:22:43

    Jag har nu haft Barbara Winroth som "läkare". Hade en telefontid med henne. Vet inte om det finns fler Barbara Winroth. Fattade knappt vad hon sade och hon fattade troligtvis inte heller vad jag sade. Jag förklarade hur allvarlig min ångest är men hon vägrade byta ut min ångestdämpande (som inte fungerar) mot någon annan medicin. Istället sade hon: "Då skriver jag ut lite mer Atarax till dig"...hmm, sade just att den inte fungerar. Hon höjde dosen av en annan medicin jag har och sade att "Den kanske har en indirekt effekt på ångesten". Jag orkade till slut inte försöka förklara att jag inte kan ha atarax utan gav upp. Hon ville absolut inte skriva ut någon annan medicin mot depression heller. Påstod att det inte skulle fungera med någon antidepressiv medicin på mig eftersom alla jag har haft har slutat ge effekt. Så nej det blev ingen annan medicin där. Hon sade även en massa saker om annat som jag av personliga skäl inte kan ta upp här. Men en sak kan jag säga och det är: Aldrig mer henne som läkare!

  • Elli säger:
    2011-03-09 | 14:28:14

    Jag träffade faktiskt Barbara idag, på allmänpsykiatrin i Malmö. Första gången på vuxenpsyk då jag blev 18 i januari. Fick inga negativa tankar om henne, eller FRÅN henne för den delen. Fast jag har bara träffat henne 1 gång så vi får väl se vad som händer...

  • Elli (Update om Barbara Winroth) säger:
    2012-02-22 | 05:52:21

    Har även jag nu insett hur dåligt bemött och behandlad man blir av Barbara Winroth. Fått träffa henne 2 gånger på ett år ungefär, då bara 10 minuter åt gången.



    Värdelöst. Mår tio gånger sämre nu än jag gjorde när jag först gick till henne.

Kommentera inlägget här: