Psykiatrin.blogg.se * 2008-2018

Den största bloggen om psykiatri 2008-2018. Nu nedlagd.

Mickael

Kategori: Svikna änglarMickael

Efter ett självmordsförsök och utsläppt två dagar efter inläggning
tog det en vecka ungefär och han tog sitt liv.
Han hade gått i terapi i två år men nekades fortsatt vård efter självmordsförsöket
då de "inte kunde hjälpa honom". Han hittades 22 maj 2010.

 

Obs! Detta är ett gammalt inlägg från 2010. Vissa länkar kanske ej stämmer. Inlägget går i repris för att det ska vara sökbart på google samt andra inställningar

Noll koll

Kategori: InformationPsyk har ingen koll och visar Scientologirörelsens "dokumentär"

"Visningen skedde på Citypunkten som drivs av Staffanstorps kommun och som är en verksamhet med syfte att aktivera och skapa gemenskap för psykiskt sjuka.

– Den går ut på att psykiat­rin bygger på en rad påhittade diagnoser på företeelser som egentligen påstås vara uttryck för vanliga variationer i människors känsloliv. Mediciner används främst för att läkare och läkemedelsföretag ska tjäna pengar.

Filmen har producerats av Kommittén för mänskliga rättigheter, KMR, som är en internationell organisation med Scientologikyrkan som en av grundarna. Sciento­logirörelsen har ofta kritiserats för att vara en pseudovetenskaplig rörelse som utnyttjar svaga och sökande människor i ekonomiskt syfte.""Låt Barnläkarna ta ansvar för barns psykiska problem

Två barnläkare: Barn- och ungdomspsykiatrin och skolläkarverksamheten bör tas över av barnläkare och till fullo integreras i den barnmedicinska specialiteten. Barn och ungdomar som mår dåligt eller har beteendestörningar får alltför sällan adekvat behandling. Preparat belastade med kraftiga biverkningar förskrivs generöst och patienterna följs inte upp på ett medicinskt tillfredsställande vis. De allmänläkare som behandlar saknar alltför ofta insikter i modern barnpsykiatri.

 Skolläkare är ofta allmänläkare utan särskild utbildning i barnmedicin. Ska de verkligen få fortsätta ta hand om våra barn som befinner sig i svårigheter? Låt barn och ungdomar få sin egen läkare, som de kan lita på, och inrätta neuropsykiatriska centra vid universitetssjukhusen, skriver Hugo Lagercrantz och Salomon Schulman."


UR-Inferno

Kategori: InformationUR söker medverkande till tvprogram UR vill med tv-serien Inferno slå hål på skammen kring psykisk ohälsa.

Just nu söker dom personer till ett av programmen som ska handla om att inte orka leva.
Är du anhörig till någon som tagit sitt liv och kan tänka dig attberätta om det,
eller har du egna erfarenheter ifrån försök?

Hör gärna av dig till psykiskohalsa@ur.seBesök
också gärna bloggen http://psyktv.wordpress.com/Redaktionen

Hälsar också att dom inte glömt bort alla fina människordom pratat med hittills utan att ni finns med i våra tankar.
/Anna UR