Psykiatrin.blogg.se * 2008-2018

Den största bloggen om psykiatri 2008-2018. Nu nedlagd.

Hjärnkoll

Kategori: Information



http://www.hjarnkoll.org/Engagera-dig/


Vi har ganska lite kunskap och många fördomar vad det innebär att leva med en psykisk sjukdom eller en psykisk funktionsnedsättning. För att få till stånd en förändring är det viktigt att vi pratar mer öppet om de här frågorna.

Du behöver inte vara expert på psykisk ohälsa för att tänka om och göra skillnad. Med små enkla medel kan du öka kunskapen och minska osäkerheten hos dig själv och din omgivning. Här är fem steg:

1. Sprid kunskapen genom att rekommendera eller tipsa om sidor här på Hjärnkoll till dina vänner och kollegor (facebook eller e-post).

2. Stöd kampanjen med en e-postsignatur. Läs mer

3. Var en bra vän och medmänniska. De allra flesta känner någon som har problem med sin psykiska hälsa. Lär dig mer om hur du kan göra skillnad.  Läs mer

4. Skaffa koll från verkligheten. Lär dig mer om psykisk ohälsa, läs och begrunda. Varför inte anlita en av Hjärnkolls ambassadörer till ditt jobb eller förening. Läs mer

5. Bedriv din egen kampanj. Ladda ned Hjärnkolls kunskapsmaterial, köp våra pins och t-shirts och hjälp oss på så sätt att starta samtal om psykisk ohälsa. Läs mer


Regeringen.se

Psykiatrikonferens 4 maj 2010

Regeringen genomförde tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting en konferens för att ge dem som arbetar med projekt inom hela psykiatriområdet inspiration och främja samverkan. Konferensen webbutsändes direkt och kommer inom ett par dagar även att kunna ses i efterhand. Länk kommer att finnas från denna sida.

I samband med konferensen gav socialminister Göran Hägglund och äldre- och folkhälsominister Maria Larsson regeringens syn på varför psykiatri och främjande av psykisk hälsa är så viktiga och prioriterade områden för regeringen.



Och mycket mycket uppmärksamhet om Attityduppdraget & Hjärnkoll har
satt igång många artiklar om psykiskt sjukdom! I sammarbete med Mission2010:



SVTPLAY: Slår hål på myter om psykisk ohälsa:







SJÄLVMORDSPREVENTIONUTRDENINGEN 2010!
Första hjälpen till Stadsrådet och Socialdepartementet




 


UNT.se: Tvånget förstörde hans liv.


Senaste nytt från media:

Hjärnkoll slår ett slag för öppenhet
www.kristianstadsbladet.s

Sveriges Radio, Studio Ett gjorde i måndags ettt reprtage om kampanjen (H)järnkoll.






Piteå tidning skriver om Hjärnkoll:
Psykisk ohälsa i fokus

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: