Psykiatrin.blogg.se * 2008-2018

Den största bloggen om psykiatri 2008-2018. Nu nedlagd.

Korta kön till psyk? Stäng den.

Kategori: Diskussion


Nu ska man göra en Stockholmare och stänga ner alla psykakuter tills det bara är en kvar. Det ingår väl i den storsatsning som skulle göras? Här är lite utdrag ur media om detta:




"Tre psykakuter i Göteborg kan snart vara en enda. För bara en månad sedan stängdes Mölndals akutmottagning för psykiatriska patienter. Nu övervägs en stängning även av Sahlgrenskas psykakut."

När Sahlgrenska inte kan ta emot pga kö:

"Väntetiden på psykakuten var så lång att en man i 40-årsåldern som sökte hjälp åkte hem i stället, tillsammans med en nära släkting. När mannen kommit hem gick han ut och tog sitt liv."

Kö på psykakuten

"I april förra året granskade GP i en serie artiklar psykiatrin och psykakuten på Sahlgrenska sjukhuset.
Vi fann stora brister för den växande grupp som drabbas av ångest, depressioner eller andra psykiska besvär.
Trots att den psykiska ohälsan kostar samhället minst 60 miljarder kronor per år, saknas vårdplatser, samordning och utbildad personal.
En läkare beskrev då situationen på Sahlgrenska så här: "Om man krossar fönster på psykkliniken i dag är det inte för att slå sig ut, utan för att komma in"."

GP - Tre psykakuter blir en?


Mja vad kommer man då fram till? Ja man stänger Sahlgrenska lite tidigare!
"Det lutar åt att psykakuten på Sahlgrenska läggs ner redan i maj, meddelar verksamhetschefen Jan Svedlund."
Psykakut läggs ner på Sahlgrenska

Reaktioner på  RESURS
PåRikigt bloggar om detta

Obs! Detta är ett gammalt inlägg från 2010. Vissa länkar kanske ej stämmer. Inlägget går i repris för att det ska vara sökbart på google samt andra inställningar

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2010-05-24 | 17:06:22
    Bloggadress: http://100orsaker.blogspot.com/

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=3710824

  • Nyx säger:
    2010-05-25 | 13:17:06
    Bloggadress: http://erebes.wordpress.com

    Åh, jag kan inte låta bli att bli arg varje gång jag läser någonting rörande detta. Som boende i Göteborg har jag vittnat förfallet inom psykiatrin i staden. Psykiatriska Öppenvårdsmottagningar som sitter utan läkare under längre tid, människor som blir utslängda från sluten vården (har även hänt mig)... Listan kan göras oändlig. Nu är det även tal om att flytta alla som inte har diagnoserna bipolär sjukdom och schizofreni till vårdcentralerna. Man kan inte annat än att sucka hundra gånger om.

    SU's nya policy verkar vara att sparka på de som redan ligger. Skäms på dem.

  • tr säger:
    2010-05-27 | 01:17:14
    Bloggadress: http://trainunderwater.blogg.se/

    när man vet att hela världen går rakt åt helvete är när man inte bryr sig om sina medmänniskor. det bor en halv miljon i gbg, kan inte matte... men... var fjärde person på 500 000, och en psykakut? Plus att mölndal inte tillhör gbgs kommun, alltså är det ett större antal som måste vända sig till östra sjukhuset, en väääääldigt lång väg ifrån mölndal. Men som sagt, bra tänk!

Kommentera inlägget här: