Psykiatrin.blogg.se * 2008-2018

Den största bloggen om psykiatri 2008-2018. Nu nedlagd.

Mickael

Kategori: Svikna änglar



Mickael

Efter ett självmordsförsök och utsläppt två dagar efter inläggning
tog det en vecka ungefär och han tog sitt liv.
Han hade gått i terapi i två år men nekades fortsatt vård efter självmordsförsöket
då de "inte kunde hjälpa honom". Han hittades 22 maj 2010.

 

Obs! Detta är ett gammalt inlägg från 2010. Vissa länkar kanske ej stämmer. Inlägget går i repris för att det ska vara sökbart på google samt andra inställningar

KOMMENTARER:

  • Wiilow Foto - Tankar - Känslor säger:
    2010-05-27 | 01:50:36
    Bloggadress: http://wiilow.blogg.se/

    Hej. Tack så hjärte mycket. Ja, jag undrar det samma....Jag gillar verkligen er blogg.....och hoppas på ännyu mer uppdatering! ♥♥

  • Anonym säger:
    2010-05-27 | 01:52:21

    Vi Saknar dig Mickael ♥♥♥



  • anna säger:
    2010-05-27 | 17:37:44
    Bloggadress: http://mittotroligaliv.blogg.se/

    Det är så hemskt. Så fruktansvärt hemskt.

    Det kommer att hända igen om inget görs. Och vi som drabbas av sveriges bristfälliga psykvård har ju oftast inte ORK att pressa politikerna eller sjukhusledningar eller vem det nu är jag skulle velat pressa om jag bara inte var så jävla upptagen med att leva ännu en dag.

  • Lenas Värkstad säger:
    2010-05-27 | 19:59:40
    Bloggadress: http://ohl.se/lena

    Ännu en olycklig!



    Jag vet 2 yngre män här i min lilla stad som tog sina liv efter kontakter med psyk-"vården". Och det är bara de som jag känner.... mörkertalet är stort.



    Jag kämpar var dag, har så gjort i över 30 år nu. Och inte blir det lättare.

  • Abi säger:
    2010-05-28 | 19:51:57
    Bloggadress: http://mabbi.blogg.se/

    Åh gud, samma sak hände min pojkvän. Utskriven snabbt efter allvarligt självmordsförsök och blev inte ens inlagt en gång (kom dit helt blodig med nysydda sår). Två gånger har läkare sagt upp kontakten med honom och han har blivit utskriven från psyk eftersom de inte kunde hjälpa honom enligt dem. Då var han fortfarande väldigt dålig.

  • Samir David Modin säger:
    2010-05-29 | 00:06:56
    Bloggadress: http://samirdavidmodin.wordpress.com/

    Vila i frid

  • Babyborderline säger:
    2010-06-10 | 13:28:26
    Bloggadress: http://babyborderline.wordpress.com

    NEJ! NEJ! NEJ!



    Jag kan inte acceptera, inte tolerera, inte tyst och lugnt konstatera att 'blabla psykvården fungerar inte optimalt just nu, blabla nya tag, blabla BAJS!'



    Det var Mickael som fick BETALA MED SITT FUCKING JÄVLA LIV! MED SITT LIV! Hallå, med S-I-T-T L-I-V!!! (Ååååå jag kokar av vrede, jag vill hoppa på, trampa, skrika i öron, dra i hår...)



    'Inte kunde hjälpa honom'- va? VA? VAVAVA? Det där är enbart ett svepskäl för landstingets verksamhet för att kunna skriva ut/kasta bort människor som kanske erbjuder lite större utmaningar för vården. Ett sätt att avpollettera dem som inte blir hjälpta av, och/eller accepterar, snabba lösningar.



    Istället för att landsting/vården/whatever konstaterar att 'oj, den här kunskapen saknar vi, den måste vi omedelbart tillskansa oss' så tycks det som om det är fel på patienten, som är oartig och besvärlig och behöver sån där hjälp som vården inte kan erbjuda (och DÅ trampar ju patient på en öm tå, 'vill han ha hjälp som VI inte har att erbjuda? Ja det är då INGET fel på VÅRT vårdutbud, nej det är patient som har konstiga önskemål/felaktig uppfattning om vad vård är/ lider av psykotiska tvångsföreställningar/ har storhetsvansinne/ har problem med att lyssna till auktoriteter/ inte följer behandlares råd/ motarbetar vårdpersonal/ inte VILL ta till sig föreslagen vård/ HELT ENKELT INTE BEHÖVER VÅRD... (Och så vidare i alla oändlighet).



    För jag menar, om jag inte kan någonting, som jag behöver kunna för att nå mitt mål (både yrkesmässigt och privat), ja då SER JAG TILL ATT LÄRA MIG DET. Låt oss säga att jag har lovat att tapetsera åt en vän mot betalning (förskott), men jag aldrig har gjort det förr. Då kan jag antingen:



    A) Ödmjukt granska min kompetens och sedan ringa en professionell tapetserare, och på så sätt 'vidarebefordra' uppgiften till någon som är kunnig inom det område som jag själv inte är specialiserad inom.(Slutresultat: tapetserade väggar och en nöjd vän. Svårighet: kräver ödmjukhet och självinsikt- erkännande av svagheter)



    B) Läsa, fråga andra som kan tapetsera, aktivt söka kunskap om hur man tapetserar, för att sedan prova mig fram, kanske med varierande resultat i början, men med en inställning att 'allt går att lösa- allt går att lära'. (Slutresultat: tapetserade väggar, en hyfsat nöjd vän, en ny utvecklad kompetens hos mig själv som kommer att fortsätta växa för var tillfälle jag får att utöva mina nya färdigheter- självständighet. Svårighet: Kräver engagemang, en orädsla för nytänkande och ödmjukheten att kunna erkänna sina svagare sidor för att sedan vara modig nog att vilja förstärka de svagheter man hittar. Och, givetvis, en vilja att arbeta utifrån långsiktiga lösningar istället för kortsiktiga



    eller så väljer man:



    C) Jag skiter i att tapetsera när jag upptäcker hur svårt det är. Väggarna lämnas med de gamla tapeterna nedrivna, spackel överallt och en ensam ny tapetvåd som sitter snett och skrynkligt. (Kräver: Starka ögonlock så att man kan blunda för problemen. Svårighet: jättelätt. Lönsamhet: Massa inkomst, inget krävande arbete utfört.)



    När min vän undrar varför jag inte har satt upp de nya tapeterna, som jag faktiskt både har lovat att göra och har fått betalt för, så svarar jag: 'Nä jag kan inte hjälpa dig längre'. -Men du hade ju lovat? 'Nä jag kan inte hjälpa dig tyvärr'(och det är INTE MIG DET ÄR FEL PÅ, det är DIG och dina ojämna väggar/bångstyriga tapeter/det är för lågt i tak/ för halt parkettgolv/ för kladdigt klister osv. I princip får du skylla dig själv att jag inte kunde hjälpa dig att tapetsera) 'Men jag vet en bra djuraffär som du kan gå till om du vill köpa en leguan. Eller så kan du visualisera att det sitter tapeter på väggarna'.

  • Yllom säger:
    2010-06-11 | 00:05:17
    Bloggadress: http://yllom.bloggplatsen.se

    Mycket tragiskt...Att bli nekad hjälp och vård låter ju inte riktigt klokt!! Och att inte kunna hjälpa en människa som inte mår bra förstår jag inte. Vad menar de?? Nånting finns väl alltid att göra. Eller?

    Man blir mörkrädd..



    kram

  • Wiilow [foto tankar känslor] säger:
    2010-07-11 | 03:32:05
    Bloggadress: http://wiilow.blogg.se/



    Micke vår älskade vän. Vi kämpar för dig och för andra.

    Jornalisten jobbar för fullt och lex anmälnigar är gjorda.



  • Wiilow [Foto Tankar Känslor] säger:
    2011-04-16 | 04:10:58
    Bloggadress: http://wiilow.blogg.se/

    ♥ Nu har det snart gått 1 år Micke.........fortfarande kämpar vi för att psykiatrin ska ÄNDRAS!!!!!

Kommentera inlägget här: