Psykiatrin.blogg.se * 2008-2018

Den största bloggen om psykiatri 2008-2018. Nu nedlagd.

Fullt

Kategori: Information

KOMMENTARER:

  • Digicat säger:
    2011-02-19 | 17:00:22
    Bloggadress: http://digicat.blogg.se/

    Jag kan se två delar i detta. Det första är naturligtvis att det känns väldigt, oseriöst att de har dragit in på så mycket platser när det uppbarligen behövdes från första början och ännu mer nu när det har ökat med psykisk ohälsa i vår tid. Men, samtidigt tänds en liten gnutta hopp i och med att de satsar mer på folk med lättare besvär vilket i sin tur är ett sätt att förhindra att de får större besvär! De skapar ett sätt att fånga upp människor innan de faller allt djupare. Missförstå mig inte nu, att minska antalet inläggningskapacitet är inte the right way to handle this!

  • Alexi säger:
    2011-02-20 | 11:51:30
    Bloggadress: http://reddarkness.blogg.se/

    Jag har själv sett detta med egna ögon då jag mellan aug-feb var inlagd på bup. Personalen har inte vetat vad dom ska göra. Jag hade under den perioden 6 olika rumskompisar och bytte rum 8gånger. Personalen har fått slå ihop två inlagda i samma rum, använt vilorummet och lägenheter för att få in så många som möjligt. Det är två avdelningar med vardera 6rum och två lägenheter, alltså 12rum och fyra lägenheter för hela stockholms område. Vilket inte räcker på långa vägar. Man har ju hört då akuten ringt till avdelningen och frågat om platser och personalen har sagt att det inte går, för att det redan är överbelastat. Man kan inte nobba dom som mår så dåligt genom att bara säga att det inte finns någon plats... Antligen borde man bygga nya kliniker eller öka platserna på de redan existerade avdelningar. För inom psykiatrin borde man satsa ner pengar, speciellt inom barn och ungdom. Såg man ju med nollvisionen för självmord att det är en sak som många sopar under mattan.

  • Alexi säger:
    2011-02-21 | 16:25:46
    Bloggadress: http://reddarkness.blogg.se/

    Sv: Tack :) Det fanns fler ställen innan 2005 då det slogs ihop i stockholm. Då fanns ju t.ex. Karolinska sjukhuset, Danderyds sjukhus, Västerängskliniken vid långbro som hade BUP slutenvård.

  • Anonym säger:
    2011-02-22 | 23:10:56

    När min lillasyster försökte ta sitt liv, hamnade hon på intensivvårdsavdelningen på akuten. På morgonen efter kom en läkare in frågade : tänker du ta livet av dig igen?? Hon svarade nej och så var det med det. Tjoff utskrivning och hemfärd utan att någon lyft ett ögonbryn. Såklart ifrgasatte jag detta hårt på plats men läkaren förklarade att det är så det går till .Inte ens ett erbjudande om att få prata med psykolog eller orsaken till att hon var där hon var. Nu är allt en evig kamp och vi lever med ständig oro. och vi kämpar på vidare!

  • Wiilow [Foto Tankar Känslor] säger:
    2011-03-10 | 17:40:37
    Bloggadress: http://wiilow.blogg.se/

    Helt sanslöst och förjävligt att det ska vara så. Det gör mig väldigt ledsen. Vi har ju rätt till vård i sverige!

Kommentera inlägget här: