Psykiatrin.blogg.se * 2008-2018

Den största bloggen om psykiatri 2008-2018. Nu nedlagd.

Finjagårdens Behandlingshem - Din upplevelse

Kategori: Tips till psykpatienter

KOMMENTARER:

  • Felicia säger:
    2014-04-30 | 21:48:33
    Bloggadress: http://www.mittfunktionshinder.se/felicia-sparrstrom

    på FG har jag fått tillbaka mitt liv. Självklart så fungerar inte allt alltid som man önskar vilket det inte gör på någon arbetsplats. Självklart så har jag ibland undrat hur de tänker i vissa beslut och jag vet många som har blivit ledsna över hur de har blivit bemötta på FG. Men om det är något jag har lärt mig här så är det att det alltid finns två sidor av ett mynt. Självklart är personens version sann för personen, men det är inte alls säkert att en annan person skulle ha samma uppfattning i samma situation. När jag kom till FG var jag ofta arg på många och på alla olika regler, men allt eftersom jag mådde bättre så upptäckte jag att mycket kanske inte var som jag trodde och kände när jag mådde sämre. Att ha en sådan här tråd kan lätt leda till att bara ena
    Sidan av situationerna kommer fram och det kan hända att det är en dysreglerad persons åsikt och tankar.... Självklart tycker jag dock att våra åsikter ska fram och vissa saker kanske har gått helt fel till som i dina exempel ovan.

    Svar: Det handlar inte riktigt om uppfattning utan hur vården håller sig till regler och lag. Det finns inget som rättigfärdigar felbehandling. Att pat "uppfattar" något är en typisk psykformulering där man använder sig av sin maktposition.
    Läs här :)

  • Niclas säger:
    2014-05-01 | 01:39:56

    Det verkar som att jag är i starten gentemot det som är avslutat för dig, nämligen att starta en hemsida och skriva om skiten, och försöka göra det konstruktivt. Fin läsning.

  • Em säger:
    2014-05-07 | 11:56:22

    På finjagården har jag lärt mig att se skillnaden på fakta och tolkningar och/eller andrahandsinformaton. Din "vetskap" verkar syfta mycket på vad andra har berättat. Vilket innebär att de i sina berättelser lagt till med sin tolkning av en situation (det gör vi alla automatiskt eftersom vi upplever allting olika) Ett exempel på en sån tolkning kan vara att behandlingshemmet skickar iväg en patient för att de inte vill, som du uttrycker det "ha ett självmord på sina axlar". En annan tolkning av den situationen kan ju vara att behandlingshemmet i fråga inte har resurser att ta hand om människor som är allt för nära självmord eller skadar sig farligt mycket. De hjälper människor att hjälpa sig själva, de som vill och har motivationen nära att orka ta tag i sitt liv. Har man inte det just då, ja då är det en annan behandlingsmetod man behöver.
    Sluta bete er som skolbarn. Framför er kritik till de det gäller istället, så de har en chans att ändra på det som ni anser är fel. Istället för att hindra människor som mig (på vilka finjagårdens behandling fungerar) att söka sig dit och få hjälp genom att ni förpestar hela företaget.

    Svar: Skriv på sidan som gäller istället, det är inte den här bloggen som har sidan, har du något att säga, säg det till sidan jag länkat till , inte till den här bloggen ... (?!)
    Läs här :)

  • chistina säger:
    2014-06-12 | 17:42:24

    Jag känner inte alls igen din beskrivning av finjagården är jätte duktiga på det dom gör. jag har själv varit där i 2,5 år.....

Kommentera inlägget här: