Psykiatrin.blogg.se * 2008-2018

Den största bloggen om psykiatri 2008-2018. Nu nedlagd.

Lex Joakim fortsättning

Kategori: Diskussion

KOMMENTARER:

 • X säger:
  2015-04-01 | 01:34:00

  Hej Psykiatrin,

  Jag här länge läst denna blogg och har fått så otroligt mycket hjälp utav dig och även de andra bloggar som du har länkat till. Du skriver på ett bra och straight forward sätt som är både vettig och empatisk. Jag har också skrivit (kommenterat) till dig tidigare och fick ett otroligt bra bemötande, och därför känner mig safe att fråga om du kan (eller vill) skriva om ett väldigt tabulagt ämne... Nämligen om tvångstankar då man vill göra andra illa.

  Jag tror (iaf om jag ska utgå från mig själv och andra som jag har haft kontakt med) att dessa tankar är ganska vanliga. Men det finns väldigt lite litteratur/få diskussioner om ämnet. Om självskadebeteende finns det hur mycket 'info' som helst - men vad det gäller tankar om att göra andra illa finns det i princip inget (och det som finns handlar om folk som vill skada de som har betett sig illa mot dem - vilket inte gäller mig).

  Jag lever dagligen med dessa 'impulser' om att fysiskt skada andra. Det har inget att göra med mina närstående kompisar eller familj - detta gäller helt random människor. And I don't know why.

  Om du kan ta upp detta i bloggen vore jag evigt tacksam. Jag förstår att det är ett svårt, jobbigt ämne som ingen (iaf få) vill prata om. Men om någon kan så är det du.

  MVH,
  Me


  Svar: Menar du att du är rädd för att göra andra illa eller har tvångstankar om att göra andra illa? Jag vill inte förväxla rättspsykiatri (göra andra illa) med psykiatri.
  Läs här :)

Kommentera inlägget här: