FAQ Bloggen

Det har gått 3 år med denna blogg från att 1 person skrev av sig till 156 aktiva bloggare (3/2 2011)

Förmodligen tusentals läsare.

Vi har statistik på hur många som läser bloggen, och besöker, men har valt att inte fokusera så mkt på det.

Det viktiga är att vi hjälper och Gör någonting oavsett läsartryck.

 

Eftersom några nya hittat hit så tänkte jag att vi skulle presentera en FAQ om det människor undrar.

 

Psykiatrins Robin Hood - tar från psykiatrin och ger tillbaka med samma medicin!

Vad menar ni med er "slogan" ?

Bloggen startade genom att människor började berätta hur de blivit bemötta inom psykiatrin. Att ingen vågat tala om detta skapade en sådan skam och tabu att psykiatrin tjänade på det, eftersom de aldrig någonsin blev kritiserade. När vi enade oss och insåg att Fler blev drabbade, lade vi upp allas berättelser och ifrån Var de blivit bemötta. Vi tog deras egna ord och gav alla sanningen om hur det kan se ut i psykiatrin. Nu är vi enade inte bara mot psykiatrin utan också För.

 

Vad är det här för blogg?

Bloggen drivs utan några som helst bidrag eller ev. reklamintäkter. Blivit tillfrågad om detta men vi vill Inte tjäna pengar på att människor läser bloggen.

Bloggen är ett bloggforum som styrs av dess bloggare och ägs av bloggarna. Det är de som bloggar som gör att denna blogg fungerar och finns. Den är till som stöd för andra med psykisk sjukdom/ tillstånd och ett andingshål där vi diskuterar och tar fram sanningen om psykiatrin. Det finns plats för både positiva och negativa kommentarer och berättelser, se nedan. Har du någon fråga; mejla psykiatrin@hotmail.com eller kommentera.

Bloggarna gås igenom regelbundet, idag är det ca 100 st aktiva bloggare.

 

Hur började det här?

Det var en enskild person som började skriva om sina erfaranheter från psykiatrin.  När det visade sig att flera varit med om liknande saker började vi samla allt på ett och samma ställe. Vilket lockade till sig ännu fler personer. I samma takt som Sanningen började komma fram så försökte vi även få fram Hur vi ska förändra psykiatrin. Vi skickade en lista på förslag till alla psykenheter i hela Sverige, samt Polisen- som bestämt att detta ska vara en del av undervisningen på Polishögskolan.

Vi sammarbetar med flera olika organisationer. Dem kan du också se i listan till vänster.

 

Vad kan jag hjälpa till med/ bidra till?

Du kan alltid kommentera anonymt i ett inlägg eller mejla mejlen, som alltid behandlas anonymt.

Bloggen är uppdelad i olika kategorier. De ser du i listan till <--- Vänster.


Berättelser - Berättelser från psykiatrin. Positiva och negativa. Eller bara - realistiska.

Här kan du berätta om din historia helt anonymt, om ditt liv eller från psykiatrin eller en jobbig upplevelse.

Det hjälper andra i samma situation att förstå att de inte är ensamma.

1500 Liv - Ett sammarbete med 1500liv.se för att uppnå nollvision för självmord i Sverige. Läs gärna där om vad du kan göra för att hjälpa till.

 

Citat - Citat från psykiatrin från läsare. Här kan du posta något som psykiatrin eller sjukvården har sagt som är typiska grodor. Läs gärna igenom, vi har en gediger citatsamling :)

 

Diagnoser - Här listar vi information och länkar om olika diagnoser! Vill du skriva om din diagnos eller lägga till något så får du gärna kommentera.

 

Diskussion - Allt som är Diskuterbart inom psykiatri. Har du någon medialänk, eller undrar vad andra tycker, posta!

 

Information - (standard) Information om sidan och tips till läsare. Här lägger vi upp en liten presentation om alla nya bloggare och andra nyheter.

 

Kulturhörnan - Tips på psyk-kultur! Här kan du gärna vara med och bidra med din exellenta smak :) Musik, bok, film tips!

 

Psyk-Expo - En utställning med läsarnas bilder ställs ut, samt andra psykiga-bilder! Även texter och dikter! Även tävlingsobjekten Ångestmonster! Skicka in all din kreativitet till oss!

 

Svikna änglar - Änglar som blivit änglar, pga sveket från psykiatrin. Alla änglar är inskickade av anhöriga.

 

Tips till psykiatrin - Tips till psykiatrin från patienterna. Vi har gjort en tipslista som vi skickade till ALLA psykiatrier i Hela Sverige. Har du något tips så tipsa på!

 

Tips till psykpatienter - Tips från patienter till patienter. Du kan gärna komma med tips hur man hanterar ångest, kontaktpersoner. Här har vi också MSN-listan där du kan lägga till personers mejl som gärna pratar med dig via MSN om du mår dåligt. Du kan också Bli ett msn-stöd om du vill :)

 

Vi Bredvid - Vi Brevid är en samlande kategori för anhöriga och efterlevande till personer med psykisk sjukdom. Här kan du som är anhörig eller efterlevande hitta andra i samma situation och hitta organisationer. Du kan även skriva av dig om din berättelse här anonymt.

 

Änglar inom psyk - Lista på de få änglarna inom psyk. Här kan du namnge en Ängel inom din psykiatri som verkligen gör sitt jobb. Du kan även nominera en person till Månadens Anställd genom att skriva en liten beskrivning på Varför din ängel är så bra, så att de andra kan lära sig :) Så får den ett helt eget inlägg!

 

Psykiatrin.blogg.se/Barntabu Just nu något på is.  Tar upp psykiska och fysiska tillstånd hos barn som är tabu/var tabu.

 


Vad pysslar ni med?

Bloggen kämpar för en bättre psykiatri.
Var med du också.


Kommentarer & Kärlek
Kärlek ifrån: tr

jag har följt den här bloggen sen den (nästan) startade, och det är utan tvekan min favoritblogg.Jag skulle gärna vilja vara delaktig i msn-saken, både som någon som tar emot stöd och som får stöd. Min mejl är trainunderwater@live.se för alla intresserade :)stora kramar och applåder för ett fantastiskt jobb med bloggen

2011-01-06 @ 11:54:58
Blogg: http://trainunderwater.blogg.se/
Kärlek ifrån: Anonym

Hej!Har länge funderat på en blogg som riktar sig till personer som har varit i kontakt med psykiatrin och berätta min historia och nu när jag såg eran sida så kom jag att slå fast den tanken och så....Därför tänkte jag kolla om det är okey att jag länkar till eran sida....Tycker det är bra att ni belyser det positiva och negativa som finns inom psykiatrin så vi kan förändra den....En blivande soccionom med ett vingklippt förflutet....

2011-01-07 @ 11:14:58
Blogg: http://jagvann@blogg.se
Kärlek ifrån: Peter Dorch

För snart ett år sedan var det någon märkvärdig som uppmärksammade mig på denna blogg, och sedan har jag haft ett fantastiskt samarbete mer Er under hela 2010, vilket gör att det finns bara ett ord för att uttrycka all tacksamhet för mig just nu: "STYRKA"!

Du som läser och varit med ett tag "förstår".

Mvh Peter

2011-01-07 @ 22:52:59
Blogg: http://www.mission2010.se
Kärlek ifrån: Elin

Jag har nyss hittat hit och jag måste bara säga att den här bloggen är fantastisk! Jag blir så glad när jag ser att insatser görs för att förbättra psykiatrin! :D

2011-01-09 @ 19:53:20
Kärlek ifrån: AMC

Vill bara säga att detta är en helt underbar blogg som har gett mig mycket viktigt stöd i mina många möten med öppen och sluten vården! Tack!! =) Jag har precis startat en blogg om mig och min livshistoria. Vad krävs för att den ska få vara länkad från denna blogg?

2011-01-10 @ 12:31:36
Blogg: http://flickanshemlighet.blogspot.com
Kärlek ifrån: Marie

HeyJag har varit inne på denna blogg otaliga gånger men aldrig riktigt kommit mig för att säga något. Men nu är det läge.Min blogg Kanelpannkakan handlar till viss del om min bipolära diagnos, men mest om hur jag klarar av livet ändå. Jag har gått från att vara inlagd till att börja jobba extra som skötare på en psykiatri avd här i Sthlm. Det har varit en jävla kamp och är fortfarande inte lätt. Är till vis del privat i mitt skrivande då jag inte vill lämna ut personer som står mig nära. Ni vet hur det kan vara.MEN iaf. Just nu skriver jag en bok. Om de båda sidorna. Patient VS Personal. Det finns sååå mycket att ta hänsyn till, när jag får veta hur politiken fungerar inom vården så blir jag galen! Varenda gång jag läser om det så vill mina naglar bara lossna från roten. Det jag försöker skildra hopplösheten i att vara anhörig och patient, samtidigt som vi får läsa om hur det är att vara skötare, syrra och läkare. Var en aha upplevelse när jag insåg att jag sett båda sidorna av det hela.. MYCKET kan bli bättre. Frågan är bara vilken ände som behövs börjas i?Så, är min blogg någon som skulle kunna vara med på listan? Undrar :) Vore en ära isf.Du/ni som läser detta får ha en underbar eftermiddag! Cio!/mw

2011-01-10 @ 16:29:32
Blogg: http://kanelpannkaka.blogg.se/
Kärlek ifrån: ida

jag har ju hängt här ett bra tag,med mellanrum för eget illamående, o jag VET ju att det är en kanonsida med fantastiska inlägg o kommentarer från arga/intelligenta/humoristiska människor.MEN ÄNDÅ:när jag läser presentationen så blir jag så himla glad o känner OJ vad mycket starka människor det finns här,som stöder varandra så vi blir ....SYNLIGA och HÖRS,för att vi inte längre sitter tysta ensamma och tar på oss skulden för att psykvården inte har hjälp oss.skickar stor kram till alla som samlas här :)

2011-01-14 @ 23:14:30
Kärlek ifrån: SANNA

jag tackar för ett så värdigt bemötande och ett så himla varmt mottagande när man befinner sig i kris, det är så jobbigt att bli inlagd på en psykiatrisk avd och samtidigt så skrämmande, men jag tackar för ett så bra bemötande och en så stor empati för någon i kris, hon är min ängel.

2011-03-25 @ 19:16:45
Kärlek ifrån: sanna

jag vill bara säga att jag har fått så mycket hjälp när jag var inneliggande på en psykavd danderyd avd 151 när jag var i kris i mitt liv jag fick ett värdigt bemötande och så mycket empati från mina kontaktpersoner,jag vill bara skicka en kram till carita msk avd 151

2011-03-26 @ 19:13:20
Kärlek ifrån: någon som är i kris CRISSIE

jag blev varmt mottagen på avd 151 av en skötare jag var helt vilsen o kände mig som en idiot, nu skulle jag läggas in på en låst avd, ja jag måste vara galen, det var vidrigt, jag sökte hjälp för att få bukt med mina självdestruktiva tankar jag hade, jag blev skräckslagen för den vård som erbjuds, men " min skötare" tog så väl hand om mig och förklarade hur det ser ut nu och hur det är att vara patient på vår avd, och hur vi jobbar. Jag är så himla tacksam för den vård jag fick o för det stöd jag fick från skötare carita

2011-10-24 @ 09:14:49
Kärlek ifrån: Jazz

Jag föreläser om min och min dotters bipolaritet. Om sjukdomsförlopp men också om ett samhälle som blir allt omänskligare och anonymt och mycket väl kan skapa det trauma som utlöser bipolaritet. Efter att ha ägnat mig åt de senaste teorierna om hjärnans funktion har jag gjort en livslinje, jag tror nämligen att sårbarheten ändå utvecklas under uppväxten. Föreläsningen heter "Ett ickeaborterat fosters bekännelser" och handlar också om de möjligheter som finns att ta tillvara de "egenskaper" bipolaritet för med sig. Allmänt känt som "funktionsnedsättning". Om min vardag skriver jag på bloggen jazz.blogg.se

Svar: ska lägga upp detta! MVH P
Läs här :)

2012-09-12 @ 11:02:00
Blogg: http://jazz.blogg.se
Kärlek ifrån: Anonym

Den här sidan har varit en tröst för mig i flera år. Förut, då jag trodde det var mig det var fel på, och nu, då jag vet att det är psykiatrin som är helt j-a människofarlig. Jag har varit godtrogen och trott att de velat hjälpa. I och med att jag (äntligen) fick ut mina journaler har jag svart på vitt att så inte var fallet.

(Fina människor därute, begär ögonaböj ut era journaler på vardguiden.se. Uppsala kan läsa gratis online. Era behandlare kommer avråda dig och säga att det är jobbigt att läsa vad du gjort. FEL!!, det är jobbigt att läsa deras iq-befriade kommentarer, men bra att veta var man har dem och kunna ta ställning till om och i så fall vem man vill ha hjälp ifrån. För mig visade det sig att de jag trodde var med mig inte var det.)

Nu känner jag mig stridslysten, och så glad att denna blogg finns kvar även om den inte uppdateras på samma sätt som förr.
Heja alla kämpar!

Svar: Gud va roligt att höra... eller vad man ska säga.. tack för dina ord. Grattis till insikten. Glöm inte att dessa människor som skriver i din journal I N T E representerar din omvärd och ditt människovärde! Psykiatrin är en art för sig - utan hjärta, hjärtat får andra stå för även om det aldrig verkar finnas när man väl behöver det. Kram
Läs här :)

2013-07-20 @ 17:46:24
Kärlek ifrån: Sanna

Hej, är en 30-årig tjej som länge har mått dåligt. Har alltid känt mig illa bemött av psykiatrin och felbehandlad. Har ständiga självmordstankar och ångest. Har nu nått den gränsen att jag äntligen har börjat klaga på psyk, vilket jag skriver om i bloggen.
Tittade in här och såg att jag inte alls är ensam och det känns ganska skönt, går in här varje dag och det känns faktiskt lite bättre :)

Svar: tack va gulligt. vill du vara med med din blogg i bloggforumet?
Läs här :)

2013-12-22 @ 00:45:03
Blogg: http://skarvoravettliv.bloggplatsen.se
Kärlek ifrån: Sanna

Ja, vill gärna vara med :)

Svar: nice, lägger upp imorrn på julafton :)
Läs här :)

2013-12-22 @ 20:41:37
Blogg: http://skarvoravettliv.bloggplatsen.se
Kärlek ifrån: Anonomys Månsten

Vet inte hur jag ska gå tillväga för att vara en del av detta men jag har haft erfarenheter av psykiatrin sedan 14 års ålder (är nu 20) och skriver om mitt liv varje dag och hur jag hanterar varje dag med mina olika "diagnoser"/problem. Skriver förövrigt under anonymt identitet då jag inte vill driva någon "sympati" blogg. Förövrigt väldigt bra att någon faktiskt ser några problem med vården förutom en själv, mycket bristande vård på många plan och lösningen till allt är tabletter..

Svar: Hej, la den som "Mitt liv" .. du får jättegärna skriva vad du har för diagnos om du orkar.. kram P
Läs här :)

2014-01-30 @ 11:31:54
Blogg: http://mittliv2.webnode.se/blogg/
Kärlek ifrån: Anonym

Den här bloggen är stark!

Svar: tack :D
Läs här :)

2014-10-07 @ 10:04:04
Blogg: http://pausalivet.wordpress.com
Kärlek ifrån: Scared

Tack för en bra blogg! Känns bra att få läsa om andra människors tankar och upplevelser ibland. Slippa känna sig ensam. Vill du dela min blogg om PTSD är det helt okej.

2014-11-07 @ 21:55:57
Blogg: http://scared.blogg.se/
Kärlek ifrån: Viveca

Hej, roligt att hitta den här bloggen. Jag skriver en egen blogg, har äntligen tagit mod till mig och efter åratal av träning. Ingen vill höra en psykpatients klagomål. Psykiatrin har byggt upp ett så välfungerande skyddsnät (initiativ Sigmund Freud) att precis vem som helst från gatan kan ställa diagnos på den som klagar och omintetgöra hens klagomål. Hen gör motstånd mot att bli frisk, hen skyller på andra, hen smiter ifrån sitt eget ansvar, hen vägrar att tala om de riktiga problemen, hen håller fram sina skador för att dölja sina djupare problem, hen har inte klarat oidipalkonflikten, hen är avundsjuk, hen är rädd för sina sexuella känslor. Terapeuten kan aldrig ha gjort något fel, och om det någon gång händer att patienter går under tåget så är det åtminstone inte vårdens fel. Osv.
Vidare sägs kritiken på fel sätt, de missnöjda patienterna uppträder otrevligt, höjer rösten, drar alla över en kam osv. Psykiatrin kan aldrig ha gjort något fel. Punkt slut. Amen. Inte utan att man blir lätt frustrerad. Jag ser att var och varannan har en egen blogg. Fint att vi äntligen säger.

Svar: Sant... fight for your right to vård..
Läs här :)


Kommentera och ge lite kärlek

Ditt namn/nickname:
Förhindra demens

E-mejl (syns inte):

Blogg:

Dina värdefulla ord:

Trackback

Om bloggforumet:

Läs här / FAQ

Läs här :)

Jag vill förhindra självmord
! FAQ - Om bloggen
! Bloggar diagnos-indelade
! Stödpersoner via mail
! Kris & Stöd - lista
! Hur du anmäler
! Hjälp till självhjälp
! Tips till psykiatrin
! Förändrings-arbetet
! Kulturhörnan
! Svikna änglar
! Psykiatrins änglar


FÖLJ BLOGGEN VIA:
RSS 2.0