Psykiatrin.blogg.se * 2008-2018

Den största bloggen om psykiatri 2008-2018. Nu nedlagd.

Klippt och skuret

Kategori: Information

Lite klipp och sånt snott från Mission 2010 - Facebookgrupp


Mer än var fjärde chef i Halland kan inte tänka sig att arbeta med en person som har en psykisk sjukdom. Chefernas inställning är beklaglig tycker Ann Hedenberg i Halmstad. Hon vet själv hur mycket det betyder att komma ut i arbetslivet igen.



sverigesradio.se
Chefer har dålig kunskap om psykisk ohälsa Chefer har bristande kunskap om psykisk ohälsa och saknar policies och rutiner för hur psykisk ohälsa ska hanteras.


sverigesradio.se
FP-politiker föreslår plan mot självmord Biträdande kommunalrådet folkpartisten Ann Catrine Fogelgren vill att Göteborg stad skapar en strategisk plan...



Programmet Första Hjälpen till Psykisk Hälsa baseras på det australienska programmet MHFA (http://www.mhfa.com.au/) som har anpassats till svenska förhållanden. I Sverige ska insatsen prövas i en pilotstudie i två län (Västerbotten och Västra Götaland).


urplay.se
Varje år begår 1 500 människor i Sverige självmord. År 2008 satte riksdagen upp en nollvision för självmord, men går det att uppnå? Vi träffar Britta Alin Åkerman som arbetar på Nationell prevention av suicid och psykisk ohälsa på Karolinska Institutet, och 31-årige Simon som försökt ta sitt liv.




Trots att självmord är en av de vanligaste dödsorsakerna är det ett tabubelagt ämne. Nu satsar regeringen stort på att förebygga psykisk ohälsa. Vi har träffat Simon Eidorson som försökte begå självmord men idag mår bra och berättar sin historia för att hjälpa andra.
Kommentera inlägget här: