Psykiatrin.blogg.se * 2008-2018

Den största bloggen om psykiatri 2008-2018. Nu nedlagd.

OM OCD

Kategori: Diagnoser, Information

En kommentar :
 
"Måste säga att detta var otroligt bra skrivet, så sant, så klokt. Det är ju precis som du beskriver. Total fullträff i din beskrivning. Mycket bra skrivet verkligen. 
Det är sorgligt att det är sådär dock, det går åt många liv på grund av felaktiga resonemang, feltänk och kränkande kommentarer. 
Har själv när jag en kväll för många år sedan ringde Mobila teamet för att jag mådde väldigt dåligt fått höra kommentaren "Ta ett glas varm mjölk och lägg dig så är det nog bättre imorgon". Om ett glas varm mjölk löser allt dåligt mående så skulle världen inte behöva antidepressiva mediciner, ångestdämpande, psykologer, psykiatriker etc. 
Sedan är det så sjukt att man måste vara suicid och allvarligt självskadande för att eventuellt få hjälp, för att eventuellt bli tagen på allvar. 
Sedan det där att bara för att man ler eller skrattar så betyder det att man mår bra och är glad. Bara för att jag inte sitter hopkrupen i ett hörn och storgråter så jag skakar i hela kroppen så betyder det inte att jag inte kan må väldigt dåligt psykiskt inuti. 
Folk brukar inte ta mig på allvar, de förstår ofta inte hur dåligt jag mår bara för att det ofta inte synt utanpå mig. Varför kan folk/läkare/terapeuter inte bara försöka tro på vad man säger, tro på vad man beskriver, tro på när man säger att man mår så dåligt att man inte vill leva, inte står ut? 
Kan inte folk bara lära sig att lyssna och sluta vara kränkande, invalidiserande? 

Hoppas många kommer läsa det du skrivit, speciellt alltså folk som inte har psykiska problem och folk inom psykiatrin/vården. 

Tack för att du skrev det du skrev. 


KRAM"
Kommentera inlägget här: