Träffa en psykiatriker? Lycka till!

 Hittade mitt egna inlägg av en slump
Ibland är jag bara ett geni, så måste återposta detta!
 
 
 
Psykiatriker
(art. doktor, latiska namnet sans empatialis.)
 
 
Psykiatriker / psyk-läkare är en blyg art som gärna håller sig till sig själva. Liksom radiologer och narkosläkare väljer dom den inriktningen utefter att kunna träffa så lite människor och därmed så lite jobbiga patienter som möjligt.
 
En psykiatriker parar sig ofta med en sjuksyster som är inom samma genre, och skaffar sig i regel 2-3 barn. Psykiatriker kan bli väldigt gamla och ses ofta ute länge på arbetsmarknaden då de med sin makt med tiden ofta kan undvika anmälningar. De har inget slitsamt arbete vilket gör att deras kroppar håller lite längre än vanliga arbetare. Äldre psykiatriker hyllas gärna också av sina medarbetare då de utan empati skriver ut patienter på löpande band och står för gammeldagsa åsiker om att allt är patientens fel - vilket underlättar för all personal inom branschen.
 
Som unga kan de till en början vara empatiska men detta växer sedan bort med tiden, om nu evolutionen upprepar sig i de yngre generationerna, men forskarna har sett ett tydligt samband. Både män och kvinnor kan vara fientligt inställda mot kvinniliga patienter, men är mer tillmötesgående vad som gäller sjuka män.
 
Om man vill se en psykiatriker kan man särskilja dom genom att de ofta har bruna byxor på sig, psykiatriker från balkan har därimot ofta jeans på sig. De går ofta med snabba steg längs korridorens vägg utan att skapa ögonkontakt med någon, då detta kan skapa förvirring hos patienter att de är empatiska eller inbjuder till kontakt.
 
Om du möter en psykiatriker så hjälper det inte att springa, utan gör ungefär som med lejon. Låt Psykiatrikern fritt trampa sitt revir för att sedan acceptera dig om du sitter still och är tyst. Psykiatriker har väldigt lite tid eftersom de har en lång lunch att inhämta, varav du försöker avlägsna dig stilla men relativt fort.
Att hetsa eller ifrågasätta psykiatrikern kan däremot trigga igång LPT- bedömning som straff, eller få den stackars läkaren att utstöta olika jobbiga ljud, svärord eller senare - skriva helt avvikande journalanteckningar.
 
För dig som ändå vill träffa en psykiatriker som patient är det rent omöjligt. Psykiatriker lever mest fritt ute på sina båtar eller flotta landställen, eller hyserar fritt med fröjdande sjuksköterskor på årets jobbfest.
 
Psykiatrikern gillar nämligen att göra bedömningar på sina patienter baserat på vad sjuksköterskor sagt som dom baserat på vad mentalskötare sagt om dom. Vilket gör att det finns stor chans tlll missbedömning och fel.
 
Ja det är faktiskt helt omöjligt att få prata med psykiatriker om du är patient. Detta är den enda i arten Läkare som faktiskt får tillåtelse att göra livsavgörande bedömningar utan att varken sett eller pratat med patienten.
Det gör psykiatrikern till en mycket farlig art, ungefär som ett lejon.
 
 

Kommentarer & Kärlek
Kärlek ifrån: twin

Jag håller med till 100 %. Den enda BRA psykiatern jag träffat var Eva Faxe på öppenvården i Sigtuna-Upplands väsby psyk. Dock är hon tyvärr sjukskriven (antagligen för att hon JOBBADE på riktigt).

Svar: haha ja.. brukar va så.. kram på dig!
Läs här :)

2013-07-08 @ 23:07:29
Kärlek ifrån: Meowy

Haha, fan va bra skrivet. Sitter här på morgonkvisten och letar förgäves efter hjälp som inte finns - den där som alla sagt att jag borde ha sökt för 7 år sedan.

Jag har alltid opponerat mig mot all form av psykisk hjälp. Tycker man inte om människor så är det bara man själv som kan hjälpa sig själv.

Du fick mig att inse att det inte är värt att söka någon hjälp. Tack :D

Tror jag gör världen en tjänst.

Svar: hahaha sorry men sanningen, om du vill ha mer konkreta tips så kan du maila psykiatrin@hotmail.com
Läs här :)

2013-12-03 @ 09:08:07
Kärlek ifrån: sverigepsykslutenvrd.blogg.se

En duktig läkare brukar lyssna på personalen men inte helt det är också samtal, blodprov och andra hälsåkontroller som EEG/EKG/CT-hjärna mm. Observation/Medicin/Psykosociala insatser. Personalen tar emot önskarmål ifrån patienterna ...... men efter allt jag har sagt kunde läkaren spendera mer tid med patienter ... ABSOLUT varför inte.

Men det är inte problemet ... Den största anledningen att patienter kom tillbaka till oss är att de antingen sluta med medicin eller trappa ner dem.

Svar: Hehe ja ändå fast läkaren skrivit en CT med frågeställning blödning så skickar ni ändå patienterna på ect eller perm innan. Ni pratar aldrig med varandra.
Läs här :)

2015-05-14 @ 18:37:52
Blogg: http://sverigepsykslutenvrd.blogg.se/

Kommentera och ge lite kärlek

Ditt namn/nickname:
Förhindra demens

E-mejl (syns inte):

Blogg:

Dina värdefulla ord:

Trackback

Om bloggforumet:

Läs här / FAQ

Läs här :)

Jag vill förhindra självmord
! FAQ - Om bloggen
! Bloggar diagnos-indelade
! Stödpersoner via mail
! Kris & Stöd - lista
! Hur du anmäler
! Hjälp till självhjälp
! Tips till psykiatrin
! Förändrings-arbetet
! Kulturhörnan
! Svikna änglar
! Psykiatrins änglar


FÖLJ BLOGGEN VIA:
RSS 2.0