Psykiatrin.blogg.se * 2008-2018

Den största bloggen om psykiatri 2008-2018. Nu nedlagd.

Återvarning för KMR

Kategori: Information

 
KMR - Kommittén för mänslika rättigheter - Internationell bevakare av psykiatrin
ska ni ta med en nypa salt. Har sin bakgrund i Scientologikyrkan. Eftersom de finns på facebook och släpper "artiklar" på mynewsdesk och säger sig vara en kommitté för att sprida sitt budskap, så kan det till en början se normalt ut men spårar oftast ut. Nässlar in sig i sociala medier med enkla meningar som folk i allmänhet håller med om som "barndom är inte en mental störning" för att sedan förleda läsaren till Scientologins uppfattningar om psykiatri.
 
"KMR driver bland annat kampanjer mot psykiatriska behandlingsmetoder som man, utan vetenskapligt gångbara skäl, anser vara brutala, såsom elektrokonsulsiv terapi och hjärnoperationer, samt motsätter sig förskrivning avpsykofarmaka som behandlingsmetod för mentala tillstånd. På senare tid har man propagerat mot sjukdomsklassificeringen av barn med DAMPoch ADHD och kritiserar att dessa barn medicineras till exempel med metylfenidat och atomoxetin. Alla läkemedel som påverkar psyket är enligt KMR droger, inkluderat alla antidepressivaantipsykotika och lugnande-/sömnmedel."
 
"Scientologerna (som KMR är sprungen ur) ser psykiatri som ett brott mot mänskligheten eftersom de menar att metoder såsom deras egen dianetik är det enda som hjälper."
 

"Kommittén för Mänskliga Rättigheter hamnade i blåsväder i slutet av september 2008 då det uppdagades av Uppdrag Granskning att de fått in stora inkomster från svenska kommuner som trott att de stött en organisation som arbetar för "mänskliga rättigheter". Bland andra Tjörns kommuntog sedan i programmet avstånd från organisationen.

2011 arresterades organisationens ledare, Jan Eastgate (som tidigare mottagit Scientologikyrkans frihetsmedalj för sitt arbete inom KMR), anklagad för att ha tystat ner sexuella övergrepp mot en 11-årig flicka under sin tid som ledare för KMR i Australien.[6]"


Kommentera inlägget här: