Psykiatrin.blogg.se * 2008-2018

Den största bloggen om psykiatri 2008-2018. Nu nedlagd.

Självmordsscenrio är kul

Kategori: Information

 
En reklam som är smaklös och använder en hundraårig tradition
av att kränka människor i en äkta desperat situation.  
 
 
Verkar vara en trend med att skoja om deprimerade /psykiskt sjuka /självmord i reklam?
 
Jag blev jätte provocerad av denna reklam från C4 Hus pga flera punkter. Det handlar om att snickaren som gjort huset inte vill lämna huset, sitter och gråter på husets tak, men det vet man inte försän halva reklamen. 
 
* Reklamen börjar med att en man sitter på ett tak och gråter och en annan man skriker att han ska sluta och komma ner. Man ska först tro att han mår dåligt och vill hoppa, vilket de i reklamen vill att man ska tro.
Varför vill man ens driva med ett självmordscenario?? Det är osmakligt och kränkande.
 
* Ett barn och en kvinna säger att de förstår snickaren eftersom han har snickrat huset och han mår dålig över att lämna det (mannen sitter och gråter). Känslan man får är att man driver med en scen om att en människa mår dålgt över en tramsig sak. Det är tillräckligt med förakt mot psykiska sjuka och en fördom om att så pass ledsna människor som skulle göra något sånt - har bagatell-problem. Den här reklamen gör det inte bättre.
 
* Hela reklamen STINKER av en anvädning av fördomar och bagatellisering av faktiska självmordshändelser där människor faktiskt hoppat från höga höjder. Vad kan en anhörig till en sådan person, eller en som varit i en sådan situation känna när dom ser detta?
 
* Reklamen ska föreställa rolig? Den är astråkig och använder århundrades gamla clown-scener om psykiskt sjuka för att sälja ut deras hus? 

KOMMENTARER:

  • Ann-Ki säger:
    2014-10-19 | 14:11:25
    Bloggadress: http://dobbitazz.blogg.se

    Enligt min personliga uppfattning ska reklam vara säljande och underhållande. Driver man reklam med att kränka och förnedra, får man väl inte mer sålt av produkten man gör reklam för?
    Idioti i högsta grad!

    Svar: https://www.facebook.com/C4HUSexakt, skriv gärna hur du känner på deras facebooksida!
    Läs här :)

  • S säger:
    2014-10-19 | 23:37:44
    Bloggadress: http://ord2.blogspot.se

    Motbjudande. Ja, jag vet inte vad mer jag ska säga. Det är bara så fel.

    Svar: tack för ditt stöd!
    Läs här :)

  • Antidrom säger:
    2014-10-20 | 17:44:27
    Bloggadress: http://antidrom.blogspot.com

    Håller med om att det verkar gå en trend i att göra reklam som driver med psykisk sjukdom. Jävligt osmakligt och trångsynt. Jag vill att psykisk sjukdom ska få mer utrymme i medier (alltså sånt som inte förstärker bilden av att alla psykiskt sjuka är galna mördare) men sån här reklam är verkligen big no-no. När denna dag är slut kommer ungefär 4-5 människor ha tagit livet av sig (på riktigt!!) och så har jävla C4hus mage att lattja sådär.

    Skulle man ens komma på tanken att i reklam driva med typ plötslig spädbarnsdöd, eller cancerpatienter? Tror inte det, det vore stötande...men psykisk sjukdom är det visst fritt fram för vem som helst att driva med, för det är ju inga riktiga sjukdomar som man behöver ta på allvar.

    Svar: Rätt!!! bra skrivet!
    Läs här :)

  • Baby Borderline säger:
    2014-10-26 | 02:12:20
    Bloggadress: http://babyborderline.com

    WTF???!!!

    Hur kan dom en försöka att driva med psykisk ohälsa och självmordsscenarion? Sjukt. Verkligt sjukt.

    Svar: skriv gärna detta på deras facebooksida som står i inlägget!
    Läs här :)

Kommentera inlägget här: